Team

Aynouk Tan
moderator

Aynouk Tan is de moderator en presentator van de podcast.

Tan is (mode)journalist, curator, docent en adviseur gespecialiseerd in de relatie tussen uiterlijk en identiteitspolitiek. Door het uiterlijk vanuit een antropologisch standpunt te observeren, probeert hen koloniale, neoliberale en heteronormatieve narratieven te deconstrueren. Opdrachtgevers zijn onder andere NPO Radio 1, Tropenmuseum, Mama Cash Foundation, Stedelijk Museum, het Cobra Museum en Gemeente Amsterdam. Daarnaast is Tan adviseur bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK), jurylid voor de Dutch Design Awards en bestuursvoorzitter bij de politieke partij Amsterdam BIJ1.

https://aynouktan.com

Joeri Pruys
hoofdcurator

Joeri Pruys leidt het curatorenteam en is een van de initiatiefnemers van Designers write.

Joeri Pruys is schrijver en filmmaker. Hij richt zich op het schrijven, regisseren en produceren van film en media over complexe vraagstukken, bijzondere situaties en de verborgen kanten van mensenlevens. Hij schrijft artikelen en essays voor tijdschriften en online platforms, vaak over urgente maatschappelijke thema’s als economische onderdrukking, (neo)kolonialisme en klimaatvernietiging.

https://www.joeripruys.com

Jeroen Deckers
kwartiermaker

Jeroen Deckers organiseert en produceert de podcast en is een van de initiatiefnemers van Designers write.

Jeroen Deckers houdt van het organiseren, produceren en modereren van bijeenkomsten in een creatieve, artistieke en filosofische setting. Dat is een van de redenen waarom hij mede-oprichter is van Designplatform Rotterdam. Zijn achtergrond ligt in openbaar bestuur, politiek en bedrijfsstrategie. Jeroen is meer geïnteresseerd in de ervaringen van mensen dan in meningen. “Misschien komen de beste essays recht uit het hart”, zegt hij.

https://www.designplatformrotterdam.nl


Tekstcuratoren

Tekstcuratoren voor 2023 worden later aangekondigd. Aan de editie van 2021 namen deze tekstcuratoren deel:

Aminata Cairo

From motivational keynotes to hands-on trainings, Dr. Cairo engages people, communities and organizations to implement positive change and communicate the message that every story has value.

https://aminatacairo.com

Florian Cramer

Florian Cramer is a reader in 21st Century Visual Culture/Autonomous Practices at Willem de Kooning Academy, Rotterdam, Netherlands.

http://floriancramer.nl

Marjanne van Helvert

Marjanne van Helvert is a textile designer, researcher and writer. She received an MA degree in Cultural Studies from the Radboud Universiteit Nijmegen in 2007, and a BDes degree in Textile Design from the Rietveld Academie Amsterdam in 2013. 

https://www.dirty-design.net